Afbeelding
Foto:

"Verkeershinder

Marsweg beperkt"

Door de komst van de nieuwe wijk Buurtskap De Tuunen zal de toename van het aantal verkeersbewegingen op de Marsweg niet zo groot zijn, dat dit voor onaanvaardbare verkeershinder zal zorgen. Die verwachting spreekt de rechter uit naar aanleiding van een verzoek tot voorlopige voorziening tegen het plan. Het verzoek is daarom afgewezen, waarop het nieuwe bestemmingsplan voor Den Burg per 14 mei in werking is getreden

De aanvrager van het verzoek tot voorlopige voorziening wees er op dat de nieuwe woonwijk deels op de Marsweg zal worden ontsloten. Deze smalle, rustige en karakteristieke weg leent zich volgens hem niet als ontsluitingsroute en daarmee voor een hogere verkeersdrukte. Enkele tientallen woningen in De Tuunen kunnen gebruik maken van de Marsweg. De Afdeling Rechtspraak van de Raad van State acht het aannemelijk dat de bouw van deze woningen met zich mee zal brengen dat de verkeersdrukte op de Marsweg toeneemt. Maar gelet op het aantal woningen dat via de Marsweg wordt ontsloten, verwacht de voorzieningenrechter niet dat het aantal verkeersbewegingen zo groot zal zijn, dat dit voor onaanvaardbare verkeershinder zal zorgen. De voorzieningenrechter ziet dan ook geen aanleiding tot het schorsen van het plan voor zover dat in ontsluitingswegen op de Marsweg voorziet. Het bezwaar richtte zich ook op de voorgenomen kap van bomen langs de Marsweg. Maar dit plan is inmiddels teruggedraaid.

Tijdens de beroepstermijn voor bestemmingsplan Den Burg zijn verder zes beroepen ingediend. De onderwerpen van de beroepen zijn globaal: Den Burg Oost, woningen op bedrijventerreinen en een recreatief opstal op een bedrijventerrein. Eén beroep is inmiddels niet-ontvankelijk verklaard, de datum van de zitting van de overige is nog niet bekend.