Afbeelding
Foto: Job Schepers

@TXL

Huisdieren

Ze zeggen weleens; je bent katten- of hondenmens. Al vanaf jongs af aan ben ik een kattenmens. Ik ben opgegroeid met katten en tsja, dan word je vanzelf een kattenmens! Dat we nu drie katten hebben is dan ook niet gek. Katten zijn aanhankelijk, laten zichzelf uit, maar zijn ook zo ongelofelijk eigewijs. Nu heb ik nooit een hond gehad, maar ik geloof wel dat een hond wat makkelijker op te voeden is. Een kat eigenlijk niet. Nu luisteren ze beter naar Chris dan naar mij, maar dat daargelaten.

Hoewel ze ook heel lief kunnen slapen, kroelen en eten, vliegen ze hier ook af en toe tegen de muren op. Overal haar. In de box liggen, in het wipstoeltje.. Het is allemaal leuk, maar mag nou net niet. Je koopt honderd van die dure mandjes, maar erin liggen? Misschien een dag. Vervolgens ligt jouw stoel net even lekkerder. Een broodje op het aanrecht laten liggen is ook niet veilig. Voor je het weet kun je een nieuwe smeren. Maar ondanks die poezenstreken ben ik gek op mijn katten. Ze lopen altijd bij me en liggen ook altijd in de buurt. Ze zijn blij als je weer thuiskomt en nog blijer als ze een kattensnoepje krijgen.

En ik moet heel eerlijk zeggen, soms zet je ze even buiten om uit te waaien, maar als ze na een paar uur nog niet terug zijn maak ik me toch wel zorgen. Ondanks hun streken hou ik van ze, en zou ze geen moment willen missen. Ook onze dochter is gek op de katten. Zodra er eentje loopt, en het liefst dicht in de buurt slaakt ze vreugdekreetjes. Heerlijk om te zien.

Chris is een hondenmens, maar hij is wel gek op onze katten hoor. Of er in de toekomst ooit nog een hond komt? Ik weet het niet. Hij of zij zal in ieder geval wel beter luisteren dan onze drie monsters!

Emily Westdorp