Woensdag werd de Karseboom alvast tijdelijk ontdaan van zijn panelen.
Woensdag werd de Karseboom alvast tijdelijk ontdaan van zijn panelen. Foto: Job Schepers

Mantje renoveert Karseboom,

werk De Waag start in november

Na jaren van verpaupering is de renovatie van de Karseboom woensdag begonnen. Het pand dat jaren lang dichtgetimmerd aan de rand van de Vismarkt en de Kantoorstraat in Den Burg stond, is ontdaan van zijn gesloten karakter. Het pand wordt niet gesloopt, maar volledig opgeknapt.

Zo'n acht maanden geleden kwam het pand in handen van Adrie Mantje die het overnam van Frits Langeveld. Waar veel mensen dachten dat het pand gesloopt zou worden, wordt het dus opgeknapt. "Het komt er wel heel anders uit te zien. Het dak zal er helemaal af moeten bijvoorbeeld. De muren zijn nog goed. We hadden het het liefst al dit voorjaar af gehad, maar wij zijn afhankelijk van de goedkeuring van het bestemmingsplan." De Karseboom was al jaren een doorn in het oog van menig Texelaar. Mantje herstelt het pand nu in zijn oude glorie.

De redactie vroeg de gemeente hoe het staat met het renovatieproject van het Waaggebouw. Hier is al tijden geen activiteit meer waargenomen. Een voorlichtster geeft aan de de verbouw daarvan naar verwachting in november start.