Koen Witte heeft strandpaviljoen 19 half bij De Koog overgenomen.
Koen Witte heeft strandpaviljoen 19 half bij De Koog overgenomen. Foto: Gerard Timmerman

Koen Witte eigenaar Paal 19 half

Koen Witte (25) is de nieuwe eigenaar van strandpaviljoen 19 half bij De Koog. Hij heeft het bedrijf per 1 mei overgenomen van Bas en Marjorie de Graaf.

Het strandbedrijf is niet onbekend voor Koen, die de afgelopen vijf jaar bij het naburige paviljoen Paal 19 heeft gewerkt. "Daarvoor werkte ik bij Mantje in Den Burg. Ik vond het inspirerend om iemand als Sandor zó enthousiast te zien ondernemen. Het is prachtig om eigen baas te zijn en iets moois op te bouwen. Bij Paal 19 heb ik besloten om voor mezelf te beginnen en met een ploeg enthousiaste mensen zelf een strandpaviljoen te gaan draaien."

Toen hij hoorde dat Paal 19 half, aan het eind van het Koger Zeereep pad, te koop kwam, maakte hij de stap naar zelfstandigheid. "Een mooi jaarrond paviljoen. Mensen komen om te genieten van het strand en de zee. Ze zijn niet gehaast en prettig in de omgang. Ook een wisselend publiek. Texelaars en toeristen. Overal vandaan. Nederlands, Duits, Belgisch, veel gasten van de camping. Het is mooi om het mensen naar de zin te maken. Gastvrijheid, gezelligheid, beleving en goede, betaalbare gerechten met producten van Texelse bodem. De kaart wordt mogelijk wat aangepast, maar geen noemenswaardige veranderingen in kwaliteit en niveau."

Heel veel zullen de gasten niet direct merken van de wisseling van de wacht. "Bas en Marjorie hebben hier iets moois neergezet, dat Texelaars en toeristen heel goed bevalt. Wij willen hier dezelfde gastvrijheid en kwaliteit bieden." Doordat Koen ook het personeelsbestand heeft overgenomen, zijn veel vertrouwde gezichten gebleven. "Iedereen die hier werkte mocht blijven. Vanaf nu zijn we 365 dagen per jaar open, altijd vanaf 10:00 uur. Mensen kunnen er op vertrouwen dat we open zijn, wie komt belonen we met een warm welkom." Paal 19 half exploiteert ook twintig strandhuisjes en de strandkiosk voor snacks, ijs en andere artikelen wordt dit seizoen volledig benut. Koen gaat een samenwerking aan met Erik Polderman van surfschool Foamball. "Een mooie manier om elkaar te versterken." Ook heeft hij ideeën om activiteiten te ontplooien, zoals live muziek op zondagmiddag.