Lijn 28 stopt nog

alleen bij Elemert

Lijn 28 van de veerhaven op 't Horntje naar De Koog stopt vanaf 22 juli in Den Burg alleen nog aan de Elemert.

De andere bushaltes in Den Burg worden vanaf die datum door Connexxion niet meer aangedaan. Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling van de busmaatschappij. Door niet meer langs de andere haltes in Den Burg te rijden, kan Connexxion tijd winnen om De Koog aan te doen en om ook weer op tijd terug bij de boot te zijn. Daarvoor is de tijd nu nog wel eens tekort. Volgens Connexxion kunnen reizigers voor de andere haltes in Den Burg vanaf zondag 22 juli een beroep doen op de Texelhopper.

Het hing al een tijdje in de lucht dat Connexxion van plan was niet meer alle haltes in Den Burg aan te doen. De gemeenteraad nam deze maand nog een motie aan waarin het college werd opgeroepen er alles aan te doen om te voorkomen dat er in Den Burg haltes zouden vervallen. Wethouder Hercules noemde dat een steun in de rug, omdat hij toen met Connexxion nog aan het bekijken was of er eventueel een kortere route door De Koog gereden zou kunnen worden om haltes in Den Burg te behouden.

Het openbaar busvervoer is overigens geen verantwoordelijkheid van de gemeente, maar van de provincie. Volgens de nieuwe dienstregeling rijdt lijn 28 vanaf 22 juli voortaan om het half uur als er volgens planning een tussenboot vaart. Dat betekent dat er In het hoogseizoen ieder half uur een bus gaat. Hetzelfde geldt voor lijn 33 in Den Helder. Die rijdt straks ook elk half uur tussen het NS-station en de Helderse veerhaven als er een tussenboot gepland is. De Texelhopper rijdt voortaan eveneens in aansluiting op de geplande afvaarten van de tussenboot. Lijn 828 van 't Horntje naar Den Burg en De Koog komt vanaf 22 juli te vervallen. Op Facebook klonken verontwaardigde reacties op het niet meer stoppen bij alles haltes. De dorpscommissie van Den Burg gaf aan verbaasd te zijn.