Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Wat ik zeggen wou

Lintje

Afgelopen donderdag was ik onder het mom van een gesprek met wethouder Huisman naar het gemeentehuis gelokt en daar werd mij gezegd dat, je krijgt een lintje. Ik was volkomen overdonderd, had ook niet aan zien komen maar zei ook, dat is niets voor mij, ik hoef niet zo in de picture. Burgemeester Uitdenhaag zei, we slepen je er wel door heen, komt goed.

Tijdens de daarop volgende plechtigheid, wat klinkt dat plechtig trouwens, werd er verteld, door burgemeester Uitdehaag, Arnold Boon van SVC, Gerrit Koorn van de Dorpscommissie Cocksdorp en Jan Nico van der Ploeg van de Roparun wat ik allemaal deed, doe en gedaan had en dat men daarom vond dat ik dat lintje had verdiend.

Na de uitreiking kregen we de gelegenheid om ook iets te zeggen, maar zoals ieder weet die mij kent ben ik nogal verlegen en op dat moment was ik gewoon niet in staat om ook maar iets zinnigs uit te brengen, vandaar dat ik dit graag op deze manier wil doen. Er werd onder meer gezegd: Hans je bent de motor, bruggenbouwer enz. en dat streelt natuurlijk je ego. Echter, een motor zonder brandstof is niets waard. En een bruggenbouwer die geen materiaal aangereikt krijgt, kan ook verder niets doen als met zijn handen in zijn zakken staan te kijken. Wat ik hier mee wil zeggen, als er geen anderen waren die de brandstof zijn en het materiaal aan reiken, kan ik ook niets doen.

Dus al die andere mede bestuursleden/vrijwilligers verdienen voor mij ook alle credits en waardering. En dan niet allen voor de cluppies waar ik mee bezig ben, maar alle mensen die betrokken zijn bij alles en dit op wat voor manier dan ook toch maar weer doen. Natuurlijk is dat alles ook niet mogelijk zonder steun van het thuisfront en wat dat betreft heb ik veel geluk daarmee, Ank dank je wel. Zoals gezegd, ik was verrast maar vind het wel super.

Hans Westdorp