Gastropaviljoen XV op Westerslag wordt zaterdag om 12:00 uur officieel geopend.
Gastropaviljoen XV op Westerslag wordt zaterdag om 12:00 uur officieel geopend. Foto: Gastropaviljoen XV

Gastropaviljoen XV opent zaterdag

"Gasten moeten zich welkom voelen na een stranddag, maar ook voor een culinaire verwennerij." Dat zegt Joost Hoogenbosch over Gastropaviljoen XV, het nieuwe, vaste strandpaviljoen op Westerslag dat zaterdag 28 april om 12:00 uur officieel de deuren opent.

Met de opening van het paviljoen aan de noordkant van het slag komt een eind aan een spannende periode waarin de bouwaanvraag lang onderweg is geweest. Bijzonder was dat de gemeente wel een omgevingsvergunning had verleend, maar de toestemming van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier liet langer op zich wachten. Uiteindelijk kwam het toch rond en eind januari konden Dennis en Danie Hoogenbosch, zoon en dochter van strandexploitanten Joost en Sarah Hoogenbosch. het officiƫle startsein geven voor de bouw het nieuwe paviljoen bij paal 15.

Culinair genieten aan zee, is het moto van het gastropaviljoen, "een gezonde mix van culinair genieten en eilandse toegankelijkheid". Joost Hoogenbosch: "Het nieuwe paviljoen is betaalbaar en laagdrempelig, maar wel met het juiste niveau voor kwaliteit en gastvrijheid." Ook in de inrichting komt dit terug. Zo is er een lounge hoek, een gezellige openhaard, verschillende zitjes en diverse lounge banken om samen te genieten van het eten en uitzicht."

Jordi van Nieuwkerk is bedrijfsleider van het gastropaviljoen, chef-kok Paul Witte geeft leiding in de keuken. In 2016 werd het team van Strandpaviljoen Vijftien onder leiding van Witte winnaar van Texel Culinair, vorig jaar behaalde het de prijs voor het beste gerecht. De insteek die toen werd gekozen, is terug te vinden in het nieuwe gastropaviljoen. Standaard voor- hoofd- en nagerechten hebben plaats gemaakt voor vernieuwende gerechten. Ingrediƫnten uit zowel de achtertuin als de voortuin van ons eiland worden optimaal gebruikt. Van klassiekers met een twist tot gerechten die doen denken aan de inspirerende reizen van de chef. Denk aan een dennennaaldboter, Texels lamsvlees, maar ook huisspek met een masterstock, of een zachte schaal krab met een aziatische koolsla.

Strandpaviljoen Vijftien, ten zuiden van het slag, wordt als seizoenbedrijf ook voortgezet.