Vogelfestival

Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum houden op 12 en 13 mei voor het derde jaar op rij het Wadden Vogelfestival.

Het Wadden Vogelfestival is de aftrap voor de Nationale Vogelweek van Vogelbescherming Nederland. Tijdens het Wadden Vogelfestival staat Texel twee dagen lang in het teken van vogels kijken en genieten van de natuur. Voor zowel vogelaars, natuurliefhebbers en vakantiegangers is er veel te beleven. Op verschillende strategische plekken in het Nationaal Park Duinen van Texel en langs de Vogelboulevard aan de oostkant van Texel zijn vogelkijkpunten ingericht. Op de uitkijkpunten staan vrijwilligers met telescopen paraat om alles over de aanwezige vogels en het natuurgebied te vertellen.

Vrijdag 12 mei om middernacht start bovendien de Texel Big Day, een vogelrace waarin vijftien teams van vogelaars 24 uur lang zoveel mogelijk vogelsoorten gaan bekijken. Op hun e-bikes kun je de teams overal op het eiland tegenkomen. De opbrengsten van de vogelexcursies en Texel Big Day worden ingezet om de huiszwaluwen op Texel te helpen.