Jesse en Mats van de Thijsseschool schreven een recensie over de film Tomb Raider.
Jesse en Mats van de Thijsseschool schreven een recensie over de film Tomb Raider.

Recensie film Tomb Raider: Lara Croft moet machtig en gevaarlijk genootschap verslaan

Jesse en Mats van de Thijsseschool schreven een recensie over de film Tomb Raider.

Jesse&ik gingen naar cinema Texel (bedankt voor de gratis kaartjes). De film begon om 21:45 en eindigde om 00:08 uur.

Lara Croft moet een doodsverklaring van haar vader (Lord Richard Croft) tekenen en haar vader's bedrijf overnemen. Maar dat wil Lara niet. Ze wil blijven studeren in Londen. Ze krijgt een sleutel en herinnert zich dat er vroeger in het huis een sleutelgat zat, dat altijd op slot zat. In het geheime kantoor van haar vader krijgt ze een videoboodschap waarin haar vader uitlegt dat hij naar een eiland ging voor de kust van Japan met leren. Dat is iemand met een boot en met die boot gaan ze naar het eiland.

Toen ze het eiland zagen kwam er opeens een heftige storm. De boot crasht en Lara springt van de boot af en zwemt naar de kust van het eiland. daar probeert ze Ieren te zoeken, maar wordt bewusteloos geslagen door een wapen. Ze komt weer bij in een tent en weet niet meer goed wat er is gebeurd. Ze herkende hem van vroeger. Hij wou samenwerken met haar vader, maar dat wou Richard niet en toen vermoordde mr. Vogel hem. Mr.Vogel die wou de tombe van de moeder des doods openen en daar de kracht van pakken. En dan kan hij iedereen dood maken wie hij wil. Maar hij kan de tombe niet openen zonder Lara of Richard, want die hebben alle aantekeningen. Ze moeten allemaal op zoek naar de opening van de tombe. Lara vlucht en dan wordt er geschoten. Lara kan wegkomen. Als het nacht is gaat ze weer naar de kust waar ze naar toe zwom. Toen zag ze iemand. ze achtervolgde hem maar de man ging een berg op met een touw. Net toen Lara wou klimmen trok die man het touw omhoog. Ze wou hem zo graag zien en weten wie het was en besloot omhoog te gaan klimmen. Ze kwam met veel moeite boven en het bleek haar vader te zijn. Eerst herkende hij haar niet, maar toen deed Lara iets heel bekends. Haar vader verbond de wond. Lara wou naar het kamp toe en de mensen bevrijden, maar dat vond haar vader geen goed idee. Want als Lara gepakt zou worden, dan konden ze haar informatie krijgen en dan de tombe openen. Maar Lara ging toch, met een pijl en boog. (...)

Mr. Vogel en de vader bliezen zich op bij de doodskist van de moeder des doods en Lara vluchtte de tombe uit. Alles stortte in, onder tussen waren leren en de anderen de brokstukken aan het weghalen. Dan wordt het touw opeens strak getrokken en wordt ze gevonden en gaan ze het eiland af. Jammer is dat haar vader dan wel dood is.