Strip getekend door Manon en Jonas van de Lubertischool.
Strip getekend door Manon en Jonas van de Lubertischool.

Leerlingen Koger Lubertischool "heel blij met de nieuwe laptops"

Op de Lubertischool wilden we heel graag werken op laptops. We werkten voor spelling en rekenen al op tablets (Snappet), maar die hebben een heel klein scherm en iedere keer als je iets op internet wilde opzoeken moest je dat op een computer doen. Niet echt heel handig. Want dan moet je steeds heen en weer lopen en we hebben ook niet heel veel computers. Maar een stuk of vijftien, dus dat was niet genoeg. En Snappet werkte eigenlijk niet zo lekker. Daar wilden we na de zomervakantie niet mee door. Laptops zouden fijn zijn, maar niet goedkoop.

Gelukkig ontstond er een goed idee. Wat nou als we geld zouden inzamelen om laptops te kunnen kopen? We hebben een fancy fair gehouden bij ons op school met allerlei leuke spelletjes, een loterij met mooie prijzen en heel veel lekkere hapjes. Er kwamen heel veel mensen op af. Met strippenkaarten die je hiervoor moest kopen is al heel veel geld opgehaald. Maar je kon ook laptops sponsoren. Heel veel ouders hebben dat gedaan. Het doel was om voor ieder kind van groep 3 t/m 8 een eigen laptop te regelen voor op school. En het is gelukt!

Het hoofd van de school, Inge Lekkerkerker, is blij met het resultaat. Zij was degene die de laptops had gezien voor een goede prijs. Ze hoopte dat we er een paar bij elkaar konden sparen. Ook zij had niet verwacht dat we al zo snel genoeg geld hadden om er zoveel te kunnen kopen als de school nodig had. Het was nog wel een hele klus om ze allemaal aan te sluiten, maar ook dat is inmiddels gelukt.

Juf Marit en onze stagiair Jacco zijn ook heel blij met de laptops. Het is fijn werken, een stuk overzichtelijker, moderner en bovendien vinden zij dat dit ook veel beter is voor de houding van de leerlingen. De leerlingen zijn er ook enthousiast over. Iedereen mocht zijn eigen koptelefoon/oortjes, muis en muismatje meenemen. We zijn er blij mee!

Geschreven door Jonas Atia - Lubertischool