Deze scholieren, afkomstig van basisscholen van het hele eiland, maakten samen deze Texelse Scholierenpagina.
Deze scholieren, afkomstig van basisscholen van het hele eiland, maakten samen deze Texelse Scholierenpagina. Foto: Gerard Timmerman

Fontein: Mayra de beste turnster van Texel

Turnster Mayra Daalder is tweede van Nederland geworden.

Mayra is bij haar eerste wedstrijd op Texel derde geworden. Je moet 8 jaar zijn om je eerste wedstrijd te doen. Mayra traint in opmeer. De finale was in Duiven. En op Zierikzee was Mayra eerste. Mayra traint 4 dagen per week en 3 en een half uur per dag en totaal 13 uur per week. En de trainsters heten Monique Zwarthoed en Prisilla en Naomi en Lotte. Monique haalt Mayra en Mara door elkaar. En de meisjes die op turnen zitten heten Zoƫ en Eva, Merel, Mara,Tessa, Sam, Isa [Shoustra] Roosje, Isa, Babs, Lisa. Mayra heeft een blessure opgelopen aan de binnenkant.

Elmer groep

De Elmer Groep is een groep die buitenlandse kinderen opvangt om de Nederlandse taal te leren. Er zitten dan een paar kinderen in de klas. Asad is een buitelands jongetje en hij vindt school leuk en voetballen vindt hij ook leuk. En er is nog een jongetje en hij heet Thomas en hij vindt school ook leuk en voetballen vindt hij leuk. Asad vindt werken leuk en spelen en taal vindt hij leuk. En je moet 7 keer een woord leren en per dag moet je wel 100 woorden leren. De taal die Asad spreekt is Syrisch-Arabisch en de taal die Thomas spreekt is Sudanees Syrisch-Arabisch Tigringaas-Eritrea. Thomas is wel knap want hij kan wel drie talen. Asad en Thomas zijn beste vrienden. Sommige dingen zijn heel anders, zoals Pasen. Sommige kinderen vinden de paashaas raar omdat hij paaseieren verstopt. Al het eten is anders. De dingen die ze leuk vinden zijn gym en de dingen die ze bij het werk leuk vinden zijn rekenen, lezen en schrijven. Het dansje dat ze aan het oefenen zijn voor de koningsspelen heet fitlala en de spelletjes die ze leuk vinden zijn kaartwoordspel en wie is het, puzzelen en halli galli. Een buitenlands jongetje Asad weet dat de achternaam van de koning Oranje is.

Kuikentjes

Op de fontein zijn bijna elk jaar kuikentjes. Dit jaar mochten we de kuikentjes niet pakken zonder juf of meester. Omdat vorig jaar had iemand de kuikentjes gepakt. En toen moest hij of zij naar buiten ofzo en op een geven moment liepen de kuikentjes op het podium. Dus daarom mochten we dit jaar niet de kuikentjes pakken zonder juf of meester.

Moppen

Twintig eekhoorns rennen achter iemand aan. Zegt diegene, waarom rennen jullie achter mij aan? Nou, omdat we nog nooit zo'n grote eikel hebben gezien.

Ken je de mop van de ijsbeer? Die is gesmolten.

Geschreven door Luna Blonk en Pieter Moerbeek van groep 5/6 van De Fontein.

Afbeelding