Wouter Beens werd uitgeroepen tot speler van het seizoen.
Wouter Beens werd uitgeroepen tot speler van het seizoen. Foto: Texel darts

Zwaan 1 wint dartscompetitie

Zoals gebruikelijk werd de laatste competitieronde van het darten op Texel gespeeld in hotel De Pelikaan. De organisatie had vijf borden klaargezet waar de tien deelnemende teams hun laatste wedstrijd van dit seizoen op speelden. De winst ging uiteindelijk naar het team Zwaan 1.

Een wedstrijd (waarin maximaal 9 punten te behalen zijn) bestaat uit een 1001 (3 tegen 3), drie singlewedstrijden, drie dubbelwedstrijden en het spelletje Tactics. Na een eerste competitiehelft waar alle ploegen elkaar troffen, werd in het tweede bedrijf een scheiding gemaakt tussen de bovenste vijf (A-poule) en de onderste vijf (B-poule) van de ranglijst. In beiden poules maakten nog twee teams kans op de overwinning.

In de B-poule ging de strijd om de titel tussen Pelikaan 3 en Zwaan 2. Het derde team van De Pelikaan, dat zonder teamcaptain Roel Blonk aantrad, versloeg debutant De Slock met 6-3 en kroonde zich tot kampioen van de B-poule. De opdracht van de titelhouder van de A-poule, Zwaan 1, was duidelijk. Één punt pakken tegen directe concurrent Cafeetje THDP (Team Het Derde Pijltje). Na een snelle 2-0 achterstand en wat toenemende zenuwen bij Zwaan 1, besliste teamcaptain Simon Koorn in zijn singlepartij de titelstrijd door (na een 2-0 achterstand) met 3-2 in legs te winnen van Ronald Timmer. Kampioen Zwaan 1 verloor de wedstrijd overigens wel met 8-1.

In totaal is er deze competitie maar liefst 78 keer 180 gegooid, 41 keer een finish van 100 of hoger en wist Jeroen Schouwstra (Zwaan 1) al zijn singlewedstrijden te winnen.