Afbeelding
Foto: Texelagenda en de bedrijvengids. Ook overzichtelijk op de smartphone.

Betere ranking van uw website

Sinds deze week is de bedrijvengids online te vinden op de website Texelsecourant.nl, de plaats om het bedrijf snel vindbaar te maken voor de klanten. Op een bedrijfspagina is ruimte voor alle informatie over het bedrijf, NAW-gegevens inclusief klikbare email, openingstijden, link naar de bedrijfswebsite en eventueel naar eigen sociale mediakanalen, een logo, foto(s), een kaart met de locatie van het bedrijf (klikbaar voor navigatie) en indien aanwezig op YouTube of Vimeo een videopresentatie. "De ondernemer stuurt ons de door hem/haar gewenste tekst, foto's en links en wij maken de pagina voor u op. Tussentijdse aanpassingen, zoals bijvoorbeeld gewijzigde openingstijden of een andere foto, kunt u aan ons doorgeven. Dan passen wij dit aan", vertelt Marketingmanager Duncan Whyte.

Bedrijvengids

Hij vervolgt: "maandelijks wordt de website van de Texelse Courant bezocht door ruim 65.000 unieke bezoekers en dit levert ruim 500.000 pageviews per maand op. (Bron: Google Analytics). De vindbaarheid in zoekmachines is mede afhankelijk van het aantal websites dat naar de pagina van een bedrijf verwijst. Hoe hoger de ranking van een dergelijke website is, hoe beter dit van invloed is op de vindbaarheid van de gebruiker. De website van de Texelse Courant heeft door het grote aantal maandelijkse bezoeken een zeer hoge ranking en daar kunnen onze klanten nu van mee profiteren."

Maar er zijn meer voordelen. "Een bedrijfspagina krijgt een unieke URL waarin de bedrijfsnaam is verwerkt, zodat dit zeker aan de vindbaarheid zal bijdragen. Dus niet een nummer zoals bij andere bedrijfspagina's op Texel, die uiteindelijk alleen maar bijdragen aan de ranking van de website waar deze pagina staat. Daarnaast is de pagina volledig aangepast om ook goed toonbaar te zijn op mobiele schermen."

Voor bedrijven en ZZP-ers die geen website nodig hebben, is dit naast de al genoemde voordelen een uitstekend en goed vindbaar alternatief voor een dure website. Een goed vindbare bedrijfspagina op de website van de Texelse Courant kost de gebruiker per maand slechts € 7,95. Om hetzelfde SEO Google resultaat via bijvoorbeeld AdWords te realiseren, is men jaarlijks een veelvoud kwijt. Voor informatie over een bedrijfspagina kan men contact opnemen met Duncan Whyte of Mark Randsdorp via 0222 36 26 00 of sales@lenr.nl.

Texelagenda vernieuwd

De Texelagenda is sinds jaar en dag dé agenda voor veel Texelaars en toeristen. Ondanks dat de website www.texelagenda.nl nog prima werkte, was het tijd voor vernieuwing. Dezelfde kleuren en grotendeels dezelfde indeling als voorheen, maar dan strakker, vlotter en overzichtelijker. Voor de gebruikers is het makkelijker geworden om agendapunten in te voeren, bovendien kunnen ze vanuit één account meerdere bronnen bedienen.

Bedrijf profiteert mee van enorm bereik Texelse Courant

Eenvoudig zelf invoeren

Op Texel komt het niet zelden voor dat iemand de agenda's beheert voor meerdere verenigingen. Had men bij de oude Texelagenda voor bijvoorbeeld de klaverjasclub en de biljartclub verschillende inloggegevens en wachtwoord, nu kan men vanuit één account aangeven namens welke vereniging of bedrijf men een agendapunt wil plaatsen.

Wij helpen u graag op weg

De agendapunten kunnen bij de Texelse Courant en de Vakantiekrant vervolgens gebruikt worden voor een overzichtelijke agenda. Om agendapunten in te kunnen voeren, moet men wel even een nieuw account aanmaken. Dit kan eenvoudig via www.texelagenda.nl. "Nog regelmatig krijgen wij het verzoek om punten in de agenda te zetten. Gelukkig kunnen de gebruikers dat heel makkelijk zelf. Op de redactie ligt de focus vaak op de krant en de website, het invoeren van agendapunten wordt dan nog wel eens vergeten. Dit leidt begrijpelijk tot ergernis. Als mensen het zelf invoeren, scheelt dat dus een hoop frustratie. Het zelf invoeren van de agendapunten is al langer de werkwijze en die houden we ook aan. Mocht iemand er niet uitkomen, helpen we de persoon alsnog graag natuurlijk", vertelt redacteur Job Schepers.