Streep door plannen

Burgemeester en wethouders hebben een streep gezet door de plannen om De Bolder en het Sociaal Team Texel tot één geheel samen te smeden.

Directeur Jacco Mokveld van de Bolder heeft opdracht van het college gekregen de huidige samenwerking tussen de Bolder en het Sociaal Team te verbeteren. Volgens het college is dat minder ingrijpend dan wat aanvankelijk voor ogen was. Het oorspronkelijk plan was van beide organisaties één uitvoeringsorganisatie te maken met een status aparte ten opzichte van de ambtelijke organisatie. Bedoeling is nu dat De Bolder gewoon een productiebedrijf blijft zoals het al is.

Mokveld heeft de opdracht gekregen vóór oktober een plan van aanpak op te stellen. Tot die tijd blijft er sprake van een bestuursconstructie (pilot) waarbij het Sociaal Team onder een interim-teammanager valt die wordt aangestuurd door Mokveld in zijn rol als manager Dienstverlening Sociaal Team bij de gemeente.

Het college verwacht dat het met een geoptimaliseerde samenwerking ook mogelijk moet zijn alles overeind te houden. Sociale werkvoorzieningen staan landelijk onder druk. De gemeente streeft naar behoud van De Bolder als werkvoorziening voor mensen die het best tot hun recht komen bij beschut werk. Het Sociaal Team is de plek voor vragen over zorg, welzijn, werk, inkomen en jeugdhulp.