Het kunstwerk van Marike de Beurs- Brommersma en Magda Brommersma.
Het kunstwerk van Marike de Beurs- Brommersma en Magda Brommersma. Foto: Waddenhaven Texel

Fietsenberging Waddenhaven nu ook kunstobject

Na het megakunstwerk 't Skilder Muurtje en de mozaïek bij de uitkijktoren, is er recent een nieuw kunstwerk op de Waddenhaven verschenen op de berging voor de verhuur en opslag van e-bikes van Edgar Klippel en Van der Linde Fietsen. Leden van kunstenaarsvereniging ZOUT werden uitgenodigd een voorstel te doen op basis van het volgende wensenpakket.

"Een ontwerp waarin uitkomt dat het prettig fietsen huren en fietsen op Texel is en daarvan een positief beeld geeft met een wervend karakter; een stimulans om er met de fiets op uit te trekken. Dat mogen grove vormen zijn die al van enige afstand herkenbaar zijn. Dat de relatie naar de Wadden en de Waddenhaven tot uitdrukking komt en de harmonie met de omgeving zijn vereisten. Maar dat anderzijds de artistieke vrijheid niet al te zeer beperkt. Originaliteit en onderscheidende uitvoering staan hoog genoteerd."

Drie leden kwamen met een uitwerking hiervan. De keus viel op het ontwerp van Marieke de Beurs- Brommersma die deze voorstelling samen met moeder Magda Brommersma indiende.

Er wordt nog een verlichting aangebracht zodat ook bij avond de voorstelling fraai zichtbaar blijft.