Snelle tijd voor Mervin bij natte testloop AV Texel

De lopers op de atletiekbaan werden dinsdagavond onaangenaam verrast door een flinke plensbui. Vooral de lopers op de 1500 meters kregen de volle laag. Ondanks de regen was het de 10-jarige Mervin de Witte die met een knappe tijd van 6.08 de twee Belgische deelnemers ruimschoots voorbleef.

Op de 5000 meter hadden de lopers wat minder regen maar wel een kletsnatte atletiekbaan. Voor de Duitse Nick Hogervorst was dat geen probleem. Deze triatleet snelde ruim binnen de twintig minuten naar de eindstreep (19.40). Daarachter werd het een strijd tussen Marnix de Witte en Rainer Beckers, waarbij Marnix met 21.54 de Duitse hardloper (22.04)mooi wist te kloppen.

Johan Eldering en Coen Schoonheden hadden een dag eerder in Oosterend aan de Roparunloop meegdaan. Eldering is de trouwste deelnemer aan de baanlopen van AV Texel, hij is er altijd weer bij met mooie prestaties, al was het deze keer best zwaar na die 12 kilometer rond Oosterend. Ook Schoonheden is vrijwel elke loop al van de partij geweest, hij moest deze keer helaas wegens een lichte blessure op 3 kilometer uitstappen.

De volgende baanloop die AV Texel houdt zal plaatsvinden op dinsdagavond 1 mei 2018. Dan kan er gelopen worden over de afstanden 1000 meter en 3000 meter.

Voor meer informatie en de volledige uitslag www.avtexel.nl