Buurman en Buurman hebben een nieuw huis gaat 8 april in de voorpremière.
Buurman en Buurman hebben een nieuw huis gaat 8 april in de voorpremière. Foto: Filmfoto

Nieuw huis Buurman en Buurman

Naast de hoofdfilm Ready Player One van Steven Spielberg, verwelkomt Cinema Texel ook Buurman en Buurman (voorpremière 8 april) en The Shape of Water (seniorenmiddag 10 april).

Buurman en Buurman is geliefd bij jong en oud. Het is altijd weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn. Ook in deze nieuwe avonturen gaat er weer van alles mis tijdens het klussen. Zo loopt de bouw van een bijenkorf in de tuin uit op een regelrechte ramp. Een elektrische grasmaaier op zonne-energie blijkt toch niet zo'n goed idee, en voor het vegen van de schoorsteen maken de buurmannen een groot gat in het dak. Een eenvoudig fitnessapparaat wordt omgebouwd tot een draaimolen en een mol in de tuin zorgt voor grote problemen. A je to!

The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is. De film, winnaar van de Oscar voor Beste Film, speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika circa 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa (Sally Hawkins) gevangen in een leven van isolatie. Elisa's leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken.