Deze uitkijkcontainer bij De Voorzorg biedt uitzicht over Waalenburg.
Deze uitkijkcontainer bij De Voorzorg biedt uitzicht over Waalenburg. Foto:

Uitkijkcontainer in Waalenburg

Er is weliswaar nog niet zoveel te zien, toch zijn de werkzaamheden voor de natuurontwikkeling in Waalenburg officieel van start gegaan. Vanaf een uitkijkcontainer is het werk van aannemer Combinatie Tessel straks goed te volgen.

Omdat de broedtijd is aangebroken wordt voorlopig niet gewerkt in het gebied Waalenburg zelf. Wel is de huidige natuur te bewonderen vanaf het balkon van de grote witte container, te bereiken vanaf de Nieuwlanderweg. Sla oostelijk af richting de Voorzorg tot het eind van de weg. Eind april start het werk aan de drie nieuwe uitzichtpunten bij de Hertenkamp, Weegeswaal en Zaandammerdijk. De nieuwe vogelkijkhut wordt pas na het eind van het broedseizoen gerealiseerd om de broedende vogels niet te storen.

Waalenburg maakt onderdeel uit van het programma Natuurontwikkeling Texel, waarmee de Provincie Noord-Holland uitvoering geeft aan de Uitvoeringovereenkomst EHS Texel, die Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, gemeente Texel, Agrarische natuur- en landschapsvereniging De Lieuw, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en LTO en provincie Noord-Holland hebben gesloten.