Clubman en zanger The Typhoons

Een clubman in hart en nieren, die zich met ziel en zaligheid inzette voor Texel'94, de club waar hij in zijn jeugd voetbalde. In de jaren zestig maakte hij furore als zanger van de Texelse beatgroep The Typhoons.

Wim Koorn blonk uit in sport. Als voetballer debuteerde hij al op zijn vijftiende in het eerste van SV Texel. Hij speelde er tot slijtage aan zijn heup hem dat onmogelijk maakte. Ook snel op de racefiets, op de schaats en als hardloper. Hij bleef als bestuurder betrokken bij de club. Eerst bij SV Texel en later na de fusie met Texelse Boys bij Texel'94. Hij zette zich op tal van manieren in voor de club. Hij begeleidde jeugdteams, floot jeugdwedstrijden, was elftalbegeleider van het eerste elftal en coachte de zaalvoetbalteams. Daarnaast zorgde hij voor het beheer van de gebouwen en de velden, de kantinediensten, het schoonmaken en het trekken van de lijnen op de velden.

Hij was nauw betrokken bij de fusie, de bouw van de kantine en de kleedkamers van Texel'94 en Koorn spande zich in voor de vieringen van het 75- en het 100-jarig bestaan van de club. Van 1980 tot en met 1990 was hij organisator van de Gamma Kersttoernooien waar veel profclubs uit de eredivisie aan meededen. Hij bleef meer dan 45 jaar als bestuurder betrokken bij Texel'94. Voor zijn verdienste voor de club werd hij in 2016 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ook in zijn werkzame leven bestierde Koorn het nodige. Op zijn 21ste zette hij samen met broer Jan het bedrijf van zijn vader voort. Hij werkte als bedrijfsleider bij Bowling De Koogel en vanaf 1995 tot vijf jaar geleden beheerde hij samen met Karin Residentie Californiƫ, een taak die inmiddels is overgenomen door zoon Marko en schoondochter Nicolette. Daarvoor werkte hij onder meer bij de Texelse Wol Onderneming en bij de firma RAB, zijn functie bij RAB werd door zoon Menno overgenomen.

Oudere Texelaars herinneren zich Koorn wellicht als zanger van beatgroep The Typhoons. De band maakte in de jaren zestig furore en trad op in onder meer het Casino, de Waldhoorn, Catharinahoeve en 't Skiltje. Ze speelden veel nummers van The Beatles. Met wellicht als grootste kwaliteit de driestemmige zang van Wim Beerling, Huib Dros en Koorn. Met Bob Dros, het vierde lid achter de drums. De band kwam zelfs op de landelijke tv, in het programma Fanclub van Judith Bos. Ze noemde hen de 'beatstorm van de Wadden'. De Typhoons namen ook een singeltje op: 'Why should I be angry' en 'Last love'. Nadien hield de band meerdere reĆ¼nieconcerten. Voor het laatst, deels nog in originele bezetting, in 2014, op het Sarasani Festival. "Klinkt het een beetje?", vroeg Koorn na afloop.

Wim Koorn overleed zondag op 72-jarige leeftijd.