Inzameling dopjes

De familie Van Tiel in Oudeschild gaat stoppen met de inzameling van plastic dopjes.

De dopjes werden ingezameld om opleidingen voor blindengeleidehonden te betalen. De familie Van Tiel begon er ongeveer vijf jaar geleden mee en kreeg sindsdien vrijwel dagelijks plastic dopjes afgeleverd aan huis. Volgens Van Tiel is het mooi geweest. De familie gaat bovendien verhuizen naar elders op het eiland en ze willen niet de volgende bewoners aan de De Ruyterstraat belasten met de plastic dopjes.

Volgens Tiel zijn er inmiddels goede alternatieven om plastic dopjes in te zamelen. Dat kan bij Albert Heijn in Den Burg waar bij de inname van lege flessen een inzamelpunt voor doppen is. Daarnaast kunnen mensen voor grotere hoeveelheden terecht bij 's Heeren Loo (Noorderhaven) in Den Helder. Hiervoor kan David Booij (06-87435560) gebeld worden om een afspraak te maken.

De familie Van Tiel kan niet inschatten hoeveel dopjes er in de loop der jaren zijn ingezameld, maar het moet in de duizenden kilo's zijn gelopen. "Elke dag vonden wij wel doppen in onze brievenbus, voor de deur of achter bij de garage. Hoeveel in totaal we hebben ingezameld weten we niet, maar elke maand reden we met een volle auto naar de overkant om de doppen weg te brengen."