Lopend vuurtje

Zomertijd

En daar was het dan weer. Het moment waar iedereen naar uitkijkt. De dag van weer een uur langer licht in de avonduren. Na je werk terug naar huis niet in het donker maar gewoon met de ondergaande zon en zonder licht aan op de fiets. Heerlijk om na het werk ook niet in het donker te hoeven sporten. Niet meer neerploffen op de bank en dan maar de tv aan omdat het donker is. Nee, even nog naar buiten, in de tuin werken, een rondje om het dorp of naar het strand, gewoon omdat het weer kan.

De eerste dag van de zomertijd was ik er vroeg uit. Half acht nieuwe tijd. Ja, want dat is het ook deze week. Is het oude of nieuwe tijd? Laat ik duidelijk zijn, het is nieuwe tijd. Dus half zeven oude tijd. De zon kwam net op het was heerlijk weer zondag. Wel koud want het had gevroren die nacht in Brabant. We waren bij mijn schoonouders op bezoek om de verjaardag van ons nichtje te vieren, die werd al zeven. En ik liep daar door het Brabantse land en genoot met volle teugen van… Ja waarvan eigenlijk? Was het nou de zon die scheen? De dauw die mooi glinsterend op de grassprieten lag? De vogels die om mij heen hun lied begonnen te zingen? De Aa die rustig kabbelend langs mijn weg lag? Of was het het vooruitzicht van een mooie dag die nog voor mij lag. Een uur langer licht en toch zo heerlijk vroeg op. Is het dan wel een uur langer licht? Of is de lengte van de dag gewoon hetzelfde maar moet je eerder uit je bed om het moment te beleven of te genieten van heel de dag?

Nu is het wel zo dat ik het dus heerlijk vind dat de avond een uur langer licht heeft. De trainingen die ik geef kunnen weer in het bos of de duinen gedaan worden. Heerlijk, even niet meer in Den Burg bij kunstlicht. Gewoon weer in de vrije natuur. Daar waar hardlopen gedaan dient te worden naar mijn mening. Lekker crossen door de bossen, de duinen en over het strand. Genieten van alles wat Texel te bieden heeft. De zon aan het eind van de training weer in de zee zien zakken en afscheid nemen van weer een heerlijke dag. Dat is toch geweldig? Daar kan ik van genieten. Net zoals ik genoot van de zonsopkomst in Brabant. Laten we er een heerlijke zomer van maken!

Robert Bakker