Edwin van den Heuvel van Garage Dros en Maarten Timmer van de Texelse Bierbrouwerij.
Edwin van den Heuvel van Garage Dros en Maarten Timmer van de Texelse Bierbrouwerij. Foto:

Texelse Bierbrouwerij koopt zeventien nieuwe auto's bij Garage Dros

Een bijzonder moment bij Garage Dros in Eierland, waar vertegenwoordigers van de Texelse Bierbrouwerij gelijktijdig de sleutel kregen van zeventien nieuwe auto's.

Een Texelse garage die zóveel nieuwe auto's in één keer verkoopt aan dezelfde klant, nog van het eiland ook, is hier niet eerder vertoond. Het betreft zeventien auto's van het merk Renault. Veertien van het type Clio en drie Renault Megane. Allemaal gespoten in de herkenbare rode kleur van de Texelse Bierbrouwerij en voorzien van het logo. De vertegenwoordiger en regiomanagers rijden ermee door het hele land langs horecazaken van Texel tot Maastricht. Een mooi visitekaartje dus.

Maarten Timmer, sinds vijf maanden operationeel directeur van de Texelse Bierbrouwerij: "We reden in bestelbusjes, maar de kosten voor onderhoud en brandstof rezen de pan uit. Ter vervanging van ons wagenpark gingen we op zoek naar een degelijke, representatieve auto, duurzaam en zuinig in gebruik. Met onze vertegenwoordiger van de leasemaatschappij spraken we af dat we ook graag een offerte wilde ontvangen van Garage Dros. Want als bedrijf op Texel betrekken we onze producten ook graag van het eiland. Dat geldt voor Texels gerst waarvan we ons bier brouwen, maar ook voor onze auto's. We hebben de verschillende aanbiedingen naast elkaar gelegd. Garage Dros heeft gewoon een héél goede offerte neergelegd."

De foto met daarop de nieuwe auto's voor de Texelse Bierbrouwerij spreekt voor zich. Timmer: "De Renault Clio (duurzaamheid categorie B) past precies in ons plaatje. Een mooie grootte, passend bij ons bedrijf. Ook voldoende laadvermogen om glazen, flesjes, viltjes en andere spullen mee te nemen naar de klanten. Representatief, degelijk, zuinig en we zijn heel blij dat we ze bij Garage Dros op Texel konden aanschaffen. Op deze manier vinden we elkaar perfect. Prachtige auto's met een mooie eenduidige uitstraling. We hebben een heel enthousiaste club vertegenwoordigers die dagelijks langs de weg zit en ons groeiend aantal klanten door het hele land bezoekt. Hiermee zijn we klaar voor de toekomst."

Passend ook bij de ambitie van de Texelse Bierbrouwerij om te groeien. "De markt voor speciaal bier groeit elk jaar met 7 tot 9 procent, onze ambitie is om jaarlijks met het dubbele daarvan te groeien."

Alles regelen voor de klant

Edwin van den Heuvel van Garage Dros: "Een mooie bevestiging dat wij als Texelse garage ook in staat zijn grote orders af handelen. Wij kunnen alles voor de klant regelen, of het nu gaat om zeventien auto's voor een groot bedrijf of één auto voor een particulier. We verzorgen alles voor de klant, het onderhoudsplan en alles wat er nog meer bij komt. Garage Dros zorgt dat het goed wordt geregeld."

Renault Dealer Garage Dros


Al sinds 1963 is Garage Dros de officiële Renault dealer voor Texel en omgeving. Inmiddels is het bedrijf aan de Oorsprongweg in Eierland gegroeid tot één van de grotere en toonaangevende dealers van Texel. Sinds 2006 is Garage Dros ook dealer van Dacia.