Op het programma onder meer een bezoek aan Jan Willem Bakker van De Waddel.
Op het programma onder meer een bezoek aan Jan Willem Bakker van De Waddel. Foto archief Texelse Courant

Lamsvleesdag voor Texelse horeca

Cor Boschma, Jef Schuur, Hans Zijm en Jan Willem Bakker houden maandag 16 april voor gastvrouwen en –heren, koks en anderen uit de Texelse horeca de Lamsvleesdag.

Tijdens deze bijeenkomst in het teken van het Texelse lamsvlees delen de initiatiefnemers hun passie en hun kennis. "Het belang van het behoud van het Texelse schaap voor het eiland wordt breed gedragen. We zijn blij dat het lamsvlees in vele horecaondernemingen op Texel wordt geserveerd. Een goede lamsvleesconsumptie zorgt ervoor dat ook in de toekomst de Texelse schapen in het landschap zullen blijven", vertelt schapenhouder Jan Willem Bakker. Meesterkok Jef Schuur (Bij Jef*) vertelt over het Texels lamsvlees binnen zijn restaurant. "Texels lamsvlees is een van de mooiste streekproducten die ons eiland voortbrengt."

De dag begint om 10.00 uur met ontvangst met koffie en koek op schapenbedrijf De Waddel, Westergeest 4, Den Burg. Jan-Willem Bakker vertelt vanuit de drukke kraamkamer over de schapenhouderij. Van 11.15 tot 11.45 uur volgt een bezoek aan Slachtplaats Texel, De Vang 3, Oudeschild. Slager Cor Boschma vertelt en demonstreert het slachtproces. Aansluitend van 12.00 tot 12.45 bepreekt Hans Zijm van Slagerij Goenga in Den Hoorn de onderdelen van het lam. De dag wordt van 13.00 tot 14.00 afgesloten met een hapje en een drankje bij Restaurant Bij Jef in Den Hoorn.

Aanmelden kan bij Slagerij Goënga (tel. 319 252 en email winkel@goenga.com) en Boschma Slachtbedrijf (313 625 info@slachtbedrijftexel.nl).