Het 'Texelgevoel' van de keeper van FC Marlène.
Het 'Texelgevoel' van de keeper van FC Marlène. Foto: Willem Sangers

Texel Futsal wint van Fc Marlène

De zaalvoetballers van Texel Futsal blijven op koers voor een plek in de nacompetitie van de eerste divisie in het landelijke zaalvoetbal. De ploeg won vrijdagavond in Ons Genoegen in Den Burg met 7-3 van het lager geklasseerde FC Marlène 2 uit Heerhugowaard. Het was geen afgetekende overwinning. Texel begon slap aan de wedstrijd, waardoor de ploeg met 0-2 achter kwam. Pieter Jan Eelman scoorde het eerste Texelse doelpunt, maar al binnen een minuut was het 1-3. Daarna werd Texel wakker en begon de ploeg te scoren. Jesper Arkenbout en Rinus Wesselman zorgden voor de 2-3 en de 3-3.

Na de rust kwam Texel niet meer in de problemen. Pim de Lugt, Yorgo Helleman, Jesper List en Pieter Jan Eelman zorgden ervoor dat het 7-3 werd. Texel staat door de overwinning stevig op de derde plek van de eerste divisie, het een-na-hoogste niveau in het zaalvoetbal. Er volgen nog drie reguliere wedstrijden tegen Leekster Eagles, 't Knooppunt 2 en Honselersdijk. Spannend wordt de wedstrijd tegen 't Knooppunt (thuis op vrijdag 13 april) dat op de vierde plaats staat met drie punten minder dan Texel. De ploeg haalde de twee voorgaande seizoenen in de eerste klasse eveneens de nacompetitie.