Afbeelding
Foto:

Alzheimer Café

"Kroegbaas" Liesbeth Rijk gaf Tonnie Kleinveld (84 jaar) dinsdag het eerste exemplaar van Magazine Alzheimer Café, vandaag met de Texelse Courant verspreid.

Tonnie, bezoekster van het eerste uur, heeft twaalf jaar lang thuis voor haar man Richard gezorgd. Ze gaat nu het veertiende jaar als mantelzorger van een partner met dementie in, al verblijft Richard de laatste twee jaren in het verpleeghuis. 'Die jaren hebben een ander mens van me gemaakt,' aldus Tonnie. 'Maar ik heb er geen spijt van hoor, in voor- en tegenspoed heb ik destijds beloofd.'

Alle bezoekers van De Buureton – met Jolanda van Tunen en Miranda Schraag centraal om te vertellen over hun plannen met het kleinschalige woonproject van Tante Jans - kregen een exemplaar mee naar huis. Behalve Tonnie, werd ook Margreet Berndsen voor haar aandeel in het blad bedankt. De uitgave van het magazine, dat terugkijkt op tien jaar Alzheimer Café, is mogelijk gemaakt door het Texelfonds, de Eelman Stichting, Rotary Texel, Het Groene Kruis Texel en Project Dementie Texel.