Zwaneveld en Moree niet te stuiten

Klaverjassers Tiny Zwaneveld en Piet Moree wisten voor de derde achtereenvolgende week de hoogste score te behalen. Zij hebben het clubkampioenschap met nog twee ronden te spelen binnen handbereik.

Tiny Zwaneveld en Piet Moree hebben de wind in de rug. Ook in de 24e speelronde van de competitie zat alles mee. Met drie hoge scores tussen de 1900 en de 2100 punten en één iets mindere partij van ruim 1600 werd een mooie score van 7605 punten neergezet. Dankzij deze rondewinst nemen Zwaneveld en Moree flink afstand van de concurrentie. Zij hebben nu bijna 5000 punten voorsprong op nummer twee. Deze positie werd weer overgenomen door de sterk acterende regerend kampioenen Bas Tromp en Frans Stark. Sinds het nieuwe jaar was het kwakkelen, maar in deze ronde viel alles weer op zijn plaats. Vooral de opening (2256 en 1843 punten) mocht er zijn. Het slot van twee modale spelletjes was voldoende voor de tweede plaats met 7167 punten. Daarmee deden Tromp en Stark prima zaken voor het algemeen klassement omdat de andere toppers stuk voor stuk een zware avond hadden. Zij stijgen twee plaatsen, van vier naar twee.

Cees Vinke en Carlo Bos werden derde met een keurige score van 6682 punten. Winst in het klassement leverde het niet op, zij blijven elfde. Gerard en Theo Witte werden vierde met 6662 punten. Het slot gooide wat roet in het eten, anders had er nog meer in gezeten. Dankzij deze score stijgen de Wittes van zes naar vijf in het klassement en hebben zij zowaar nog (een kleine) kans om in de top-3 te komen. Frans Bos en George Eelman namen weer wat afstand van de rode lantaarn door vijfde te worden. Door hun score van 6657 punten hebben zij nu weer wat lucht. Het gemiddelde was met 6263 punten min of meer normaal. Er werden 31 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement gaan Tiny Zwaneveld en Piet Moree nu onbedreigd aan kop. Bas Tromp en Frans Stark staan nu tweede op een achterstand van 4912 punten. Gerda en Freek Veeger staan nu derde op 5085 punten, gevolgd door John Vlaming en Eric Jan Geus die op 5567 punten achterstand derde staan. Theo en Gerard Witte maken nu de top-5 vol op een achterstand van 6596 punten.