Koor De Duunpiepers wil uitbreiden

COPD-koor "De Duunpiepers" uit Den Burg wil uitbreiden. Ook mensen met andere aandoeningen dan COPD zijn voortaan welkom om mee te zingen.

Aanleiding is een uitzending vorig jaar op de televisie over een koor bestaande uit zangers met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), bijvoorbeeld ten gevolge van een CVA, een tia of de ziekte van Parkinson. De zangers reageerden positief toen koorleider Nelleke Schreur vroeg of ze bezwaar hadden om het koor op deze wijze uit te breiden. Er kunnen ook mensen met andere aandoeningen meezingen met het koor. En ook "gezonde" mensen zijn welkom.

Nelleke: "Muziek verbetert de kwaliteit van leven, heeft aantoonbaar effect op de hersenen, vermindert stress, verbetert de stemming en prikkelt de hersenen. Je ontmoet andere mensen."

Het repertoire van de Duunpiepers is divers, van Rob de Nijs tot musicals, zoals "My Way", "The Rose" en ook zingen ze "Aan de Amsterdamse grachten". Er wordt gezongen onder begeleiding van piano. "Het is een vrolijke bedoening."

De Duunpiepers repeteren op woensdagmiddag van 13.45 tot 15.15 uur in de Buureton, aan de Beatrixlaan in Den Burg. Wie altijd al graag heeft willen zingen is van harte uitgenodigd. Opgeven kan bij Nelleke Schreur-Visser, telefoon 0612095784.