Deze leerlingen van Texelse basisscholen maakten samen deze editie van de Texelse Scholierenpagina.
Deze leerlingen van Texelse basisscholen maakten samen deze editie van de Texelse Scholierenpagina. Foto: Gerard Timmerman

Over Snappet, Snapchat, apps en toffe filters

Hun opa's en oma's moeten er misschien nog aan wennen, maar de kinderen die deze Texelse Scholierenkrant maken leven al volop in het digitale tijdperk. Ze kunnen letterlijk lezen en schrijven met Snappet, Whats'sApp, Snapchat en Youtube. In dit artikel vertellen ze er over.

Snappet

Wij werken op school met snappet, het is een soort tablet waar je rekenen en spelling op kan doen, En soms doen we met de hele klas dictee op snappet.

We hebben op school rondes en we hebben altijd 6 rondes, en in ronde 2 hebben we altijd rekeninstructie, en in ronde 3 moeten we altijd de rekenles maken. We krijgen binnenkort ook laptops op school en dan gaan de snappets weg.

Gemaakt door: Esmee & Isabella van de Lubertischool.

WhatsApp


Met deze app kun je gemakkelijk met vrienden berichten sturen het is ook helemaal gratis. Ook kun je gratis bellen en zelfs beeldbellen. Met leuke emoji's maak je je appje helemaal af. Als je een telefoon hebt kan je dit gratis downloaden en gemakkelijk met elkaar afspreken en bellen. Een top app

Snapchat

Met deze gratis app kun je foto's maken met toffe filters. Ook kun je filmpjes maken met de filters. Je kunt ze delen met vrienden en in je verhaal zetten je kan je foto's in je galerij zetten en van alles mee doen. Je kunt zien waar iedereen is door je locatie aan te zetten in de app je kunt het ook uitzetten.

YouTube

Met deze app kun je muziek luisteren en video's kijken van je favoriete youtuber. Je kunt op ze aboneren en zo zien wanneer er een nieuwe video is. je kunt video's ook like als je ze leuk vindt. Je kan ook zelf video's maken en online zetten. YouTube heeft ook een afspeellijst met muziek die je vaak luistert.

Gemaakt door Cayleigh en Margreet

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding