De twintig muzikanten en zangers van Motown's Caravan.
De twintig muzikanten en zangers van Motown's Caravan. Foto: Petra Graaf-Boom

Motown's Caravan na twintig weken repeteren klaar om te "shinen"

Motown, het wereldberoemde platenlabel dat vooral in de jaren zestig furore maakte, leverde de inspiratie voor de Texelse projectband Motown's Caravan. Na twintig weken repeteren geven ze zaterdag 24 maart een optreden in De Toegift@klif12 en zondag de 25ste 's middags een optreden in Het Glazen Paleis.

De band bestaat uit twintig muzikanten en zangers en is opgezet door muzikaal leider Judith Wognum. Ze heeft aan de overkant een gospelkoor onder haar hoede en benaderde Esther van Zeijlen en Rositha Beumkes (die bij het Popkoor hadden gezongen) en Marco van Sambeek (die in de Bigband had gespeeld) een half jaar geleden met de vraag of zoiets ook wat voor Texel was. Toen de voorkeur meer naar soul en Motown uit bleek te gaan, zijn de plannen daarvoor uitgewerkt. "We zijn gaan zoeken naar mensen die het een uitdaging vinden om nummers van Motown te zingen", vertelt Esther.

De contacten waren snel gelegd. Als begeleider van bands bij Overstag, het popfestival dat vorig jaar werd gehouden, kende Judith al veel muzikanten op het eiland. Esther: "Eigenlijk is het allemaal heel vanzelf gegaan." Wekelijks werd gerepteerd in de studio van Rikus Kloosterhuis in Oudeschild. "Judith is muzikaal leider, maar ze gaf de zangers en zangeressen ook zelf de gelegenheid nummers aan te dragen die zij zelf mooi vinden om te zingen of waarbij ze willen soleren. Judith heeft iedereen op zijn haar eigen niveau gecoached. Zo eindigt het project heel anders als dat we van te voren hebben bedacht. Na twintig weken zijn we er nu meer dan klaar voor. Iedereen gaat shinen!" Het is een eenmalig project en ze wilden graag op een echt podium staan. "De Toegift is een ongelofelijk fijne gastheer." Het repertoire blijft nog even een verrassing, maar zeker is dat veel bekende nummers uit het Motown-tijdperk voorbij zullen komen

Het optreden in De Toegift@klif12 is inmiddels uitverkocht, het concert zondagmiddag van 14:30 tot circa 16:00 uur in Het Glazen Paleis is vrij toegankelijk. Als het weer tegenzit, wordt het verplaatst naar de brassier van De Lindeboom.