Hoe help je jouw kind bij het aangeven van zijn of haar grens?
Hoe help je jouw kind bij het aangeven van zijn of haar grens? Foto: OSG De Hogeberg

Ouderavond OSG De Hogeberg met als thema "Onder Invloed

OSG De Hogeberg houdt woensdag 21 maart een interactieve ouderavond met als thema Onder Invloed.

Iedere jongere komt in aanraking met drank en drugs. Experimenteren hoort erbij als je jong bent. Maar onder druk van vrienden drinken pubers soms meer dan ze eigenlijk zouden willen of goed voor hen is. Hoe help je jouw kind bij het aangeven van zijn of haar grens?

De ouderavond is in samenwerking met Terugspeeltheather Playback en gaat over hoe ouders hun kind helpen bij het aangeven zijn of haar grens bij drank- en/of drugsgebruik. Communicatie met jongeren/pubers is daarbij de rode draad en dat maakt deze avond interessant en nuttig. Ook als er geen drank of drugs in het spel zijn.

Drank en drugs blijven een actueel thema voor jongeren. Texel is ook hierop geen uitzondering. "Dat experimenteren spannend is en het onbekende lokt hoort bij jong zijn. Toch wil je als ouder jou kind(eren) behoeden voor gebeurtenissen waar ze later spijt of last van krijgen. Maar ook zou je dat graag effectief willen communiceren. Dat dit niet altijd eenvoudig kan zijn weten we allemaal."

Terugspeeltheater Playback vormt een interactieve loopbrug tussen de ouders en acteurs. De naam spreekt voor zich: terugspeeltheater. Door scenes weer opnieuw te spelen kunnen ouders van elkaar leren hoe om te gaan met drugs-en alcoholgebruik bij kinderen. Hierbij worden over en weer tips en oplossingen gedeeld. Tijdens de voorstelling speelt het gevoel op van: "Ja, dat gebeurt bij ons ook". Maar ook van: "Zo kan ik de discussie dus ook aan gaan".

Derdeklassers krijgen de jongerenvoorstelling "Hot Spot"overdag op school te zien. Een realistisch verhaal over drankgebruik, blowen, vriendschap en feesten. Tijdens het interactieve deel na de voorstelling zijn leerlingen met elkaar in gesprek. Over eerlijkheid, zelfvertrouwen en zorgen voor elkaar.