Lunchconcert

Projectkoor Illatos Ibolya, ofwel de Maartse Viooltjes, geeft zondag 25 maart om 13.00 uur een concert in het kerkje van Den Hoorn.

Het koor is ontstaan uit een zangwandelweek in Zwitserland in de zomer van 2010 en komt ieder voorjaar in maart een weekend bij elkaar om een gevarieerd a capella programma met muziek voor vrouwenkoor in te studeren. Ieder jaar verandert de samenstelling van het koor, de harde kern uit 2010 zingt nog steeds mee. De afgelopen jaren verbleven zij in de Stayokay Gorssel, Soest, Bakkum, Egmond, Soest, Gorssel, Egmond en dit jaar in Den Burg op Texel.

Het repertoire is opgebouwd uit religieuze en wereldlijke stukken van bekende en onbekende componisten. Het koor zingt religieuze liederen van o.a. Bortnianski, Grieg, Rheinberger, Mendelssohn. We zingen daarna gevarieerde koorwerken over liefde, zee, afscheid, wiegeliedjes uit diverse landen, waaronder The Seal Lullaby van Eric Whitacre en tot slot 2 swingende liedjes uit Z-Afrika.

De muzikale leiding is in handen van Annemiek van der Niet, koordirigent en organisator van de zangwandelreizen en de zangweekenden (www.hartenstem.nl). Met medewerking van Arie Abbenes op het orgel. De entree is gratis met na afloop een vrijwillige bijdrage.