SnelStart in Alkmaar

Boekhoud- en facturatiesoftwarebedrijf SnelStart opent een nieuwe vestiging in Alkmaar. De expansie van het Texelse familiebedrijf is groot en een vestiging in Noord-Holland biedt betere kansen op het vinden van goed gekwalificeerd personeel. Met name de behoefte aan IT-ontwikkelaars is groot.

Het bij Oosterend gevestigde bedrijf heeft in de afgelopen tien jaar een forse groei doorgemaakt. Het personeelsbestand nam in het recente decennium toe van 40 naar bijna 130 medewerkers en het klantenbestand groeide naar ruim 62.000 ondernemers. Om toekomstige ontwikkelingen niet in gevaar te brengen en te kunnen blijven innoveren, is de producent van boekhoudsoftware voor het mkb voortdurend op zoek naar goed gekwalificeerde medewerkers. Over de gehele linie blijkt het lastig om die naar het eiland te krijgen. Vooral IT-specialisten zijn moeilijk te vinden. Algemeen-directeur Frits Ploeg besloot daarom de sprong naar de vaste wal te wagen om daar een tweede vestiging op te starten.

De regio Alkmaar goede kansen biedt voor expansie en het aantrekken van softwareontwikkelaars. Het nieuwe kantoor van SnelStart wordt gevestigd op een A-locatie aan de rand van Alkmaar: in het kantorenpand aan de Comeniusstraat waar ook de Kamer van Koophandel en Svenska Handelsbanken zijn gevestigd.