Bomenrij Marsweg mag blijven staan

De bomenrij langs de Marsweg die dreigde te worden gerooid, mag toch blijven. Daartoe heeft het college na een heroverweging besloten.

Het college constateert dat het besluit om de Marsweg te verbreden en als gevolg daarvan de boomsingel te kappen ingegeven was door "rationele overwegingen". "De ontwikkeling van Buurtskap De Tuunen was een goede aanleiding om groot onderhoud te doen. De sloop van de bomen zou conform de Wet Natuurbescherming gecompenseerd worden door aanplant in de wijk. Flora en Fauna onderzoek wees uit dat de singel voor 15 maart gekapt kon worden."

Maar na protest van bewoners, verenigd in Buurtskap De Marsweg, gevolgd door de aankondiging van een raadsbrede motie met de opdracht aan b en w om te proberen te bomen te behouden, draaide het college bij. "Gegeven het belang dat gehecht wordt aan het behoud van de boomsingel en gelet op het feit dat Buurtskap De Tuunen ook gerealiseerd kan worden met behoud van de singel heeft het college de kap van de boomsingel heroverwogen en besloten die niet uit te voeren."

De Marsweg zal in samenhang met de ontwikkeling van de wijk worden verbreed. Na de afronding van de bouwwerkzaamheden zal het wegdek opnieuw worden geasfalteerd en zal de berm aan beide zijden van de weg versterkt worden met betongraskeien.

Buurtskap De Marsweg is blij met deze ontwikkeling en spreekt z'n waardering uit voor de wijze waarop de gemeente hiermee is omgegaan.