William Witte, vierde op de lijst van Texels Belang.
William Witte, vierde op de lijst van Texels Belang. Foto: Jeroen van Hattum

"Letten op gemeenschapsgeld"

Met een vierde plaats op de lijst van Texels Belang is de 53-jarige William Witte uit Den Burg bij de verkiezingen op 21 maart één van de kanshebbers voor een zetel in de nieuwe gemeenteraad.

Beheer van vastgoed, advisering van bedrijven, projectleider bij bouw en verbouw en bemiddeling in de aan- en verkoop van gebouwen. Het is een aantal werkzaamheden van de 47 jaar geleden naar Texel gekomen William. Daarnaast is hij hoofd van de technische dienst van Landal Sluftervallei bij De Cocksdorp waar hij het onderhoud en beheer van de vakantiehuizen onder zijn hoede heeft. Hij is getrouwd met Carla Vlaming en ze hebben drie kinderen: Kevin, Danique en Bibi Witte.

Hij werd ongeveer viereneenhalf jaar geleden actief bij Texels Belang en nam in 2016 de voorzittershamer over van Jos Timmer. Op de achtergrond werkte hij vervolgens aan de samenstelling van een team dat in diverse sectoren op het eiland actief is. "We hebben mensen uit bijvoorbeeld de bouw, het onderwijs, de horeca, het toerisme, de zorg, de landbouw en de dienstverlening bij ons, zodat we goed vertegenwoordigd zijn."

Als raadslid wil hij onder meer waakzaam zijn op de financiën van de gemeente. "We hebben in het verleden forse investeringen gedaan voor bijvoorbeeld de OSG, het nieuwe gemeentehuis en het PHH-gebouw en er zijn weer een paar forse investeringen op komst voor bijvoorbeeld de nieuwe sporthal en het nieuwe onderwijscentrum. We zijn een gemeente van circa 13.500 inwoners, dus we moeten goed opletten hoe we met het gemeenschapsgeld omgaan. Verspilling kunnen we niet toestaan." Andere belangrijke punten zijn volgens hem de huisvesting van seizoenskrachten, voldoende parkeerplaatsen en een goed beheer van het wegennet en de fietspaden op het eiland. "Waar ik voor pleit zijn woningen in het middensegment, zodat je aan doorstroming in de huizenmarkt kunnen werken."

Dit was de laatste aflevering in de serie Nieuw Bloed waarin nieuwe kandidaat-raadsleden op verkiesbare plekken aan het woord kwamen.