Botsing wethouder en voorzitter van werkgroep Planet De Koog

Voorzitter Reinier van der Veen van de werkgroep Planet De Koog en wethouder Eric Hercules zijn woensdagavond bij de raadscommissie met elkaar in botsing gekomen.

Van der Veen deed als inspreker zijn beklag over de voortgang van Planet De Koog. Het duurt volgens hem allemaal erg lang op het gemeentehuis. Ook was er wrevel over de omgang met terrasschotten bij de horeca. Volgens Van der Veen zweeft De Koog sinds begin juli 2017 in een juridisch niemandsland. "Vergunningaanvragen volgens de oude regels worden niet in behandeling genomen zonder de inmenging van Planet Texel, terwijl de nieuwe Planet regels nog geen enkele rechtskracht hebben."

Wethouder Eric Hercules zei in verwarring te raken, omdat Van der Veen een paar weken geleden nog tevreden was toen ze met elkaar om tafel hadden gezeten. "Dan bent u dankbaar voor de inspanningen en nu loopt het niet goed." Het was voor wethouder Hercules aanleiding om hardop de vraag te stellen of het project Planet De Koog dan nog wel door moet gaan." Dat riep weer kritiek op bij de politieke partijen die vonden dat de wethouder niet op die manier kon handelen.

De wethouder vroeg tijdens de vergadering nadrukkelijk of Van der Veen namens de gehele werkgroep sprak, waarna hij een bevestigend antwoord kreeg. Gisteren liet wethouder Hercules per mail aan alle raads- en commissieleden weten dat de inspraak niet namens de werkgroep was gebeurd en ook niet met de andere vertegenwoordigers uit De Koog in de werkgroep was afgestemd. Hercules deed in de mail een oproep aan de partijen om een vorm dan wel maatregelen te bedenken om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.