Drijverschool

Den Hoorn krijgt van de politieke partijen de ruimte om de eigen plannen voor de Jan Drijverschool te beoordelen op haalbaarheid.

Dat werd woensdagavond duidelijk tijdens de raadscommissie. Het college presenteerde in 2016 plannen om op de plek van de voormalige basisschool 24 dan wel 32 zorgwoningen te realiseren. Een werkgroep uit Den Hoorn ontwikkelde eigen plannen waarbij schoolgebouw en gymzaal behouden blijven. De werkgroep wil op het schoolterrein circa tien tot vijftien betaalde huur- /koopwoningen realiseren en in het schoolgebouw activiteiten laten plaatsvinden, zodat van de opbrengst het onderhoud en de exploitatie van de gymzaal kan worden betaald. Er wordt ook gedacht aan kleinschalige zorg voor zes tot acht personen in het gebouw.

Voorzitter Joop Groeskamp van de dorpscommissie gaf aan dat het voor veel Hoornders belangrijk is dat het schoolgebouw behouden blijft. Wethouder Eric Hercules hield de politieke partijen voor ogen dat er een mogelijkheid bestaat dat de plannen van de Hoornder werkgroep niet haalbaar zijn, waarna Groeskamp hem op geheel eigen wijze aangaf dat die optie bij voorbaat wel van tafel mag. De werkgroep had het groene licht van de politieke partijen ook niet afgewacht, maar was al voortvarend van start gegaan. De werkgroep moet voor 1 juni uitsluitsel geven.