Ook Black Panther doet haar intrede.
Ook Black Panther doet haar intrede. Foto: Filmfoto

Bankier van het Verzet geëerd op witte doek

Twee nieuwe films doen hun intrede in Cinema Texel. De Nederlandse oorlogsfilm Bankier van het Verzet over verzetsheld Walraven van Hall en Marvel's Black Panther.

Bankier van het Verzet: Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uitgesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten.

Marvel's Black Panther volgt het verhaal van T'Challa, die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Zijn moed als koning en - Black Panther – wordt alleen op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook van de rest van de wereld in gevaar brengt.