Waar het kunstwerk komt te staan is nog niet bekend.
Waar het kunstwerk komt te staan is nog niet bekend. Foto: Ruud Boom

Kunstkeuze Oudeschild bekend

Uit twintig kunstwerken hebben de inwoners van Oudeschild dit ontwerp gekozen als toekomstig kunstwerk in het dorp. "De Fuik" werd ingediend door kunstenaar Paulien Valk. Het kunstwerk dat nog gebouwd moet worden, wordt ongeveer vijf meter lang en twee meter hoog. De exacte locatie is nog niet bekend.

"Dat kan buiten het dorp worden of in het dorp. We hebben een aantal locaties in het hoofd, maar daar kunnen we het met zijn allen nog over hebben", vertelt Ruud Boom van de dorpscommissie van het havendorp. Het traject werd begeleid door de kunstcommissie die bestond uit Martien Boom, Jolet Leenhouts en Noor Hemelrijk-Steen. Er kwamen veel mensen stemmen, bovendien stemden ook de kinderen van obs de Bruinvis mee. Wanneer het kunstwerk exact klaar is, is nog niet bekend.

Tijdens het 100-jarig bestaan werd door TESO geld aan het Texelfonds gedoneerd. Het Texelfonds besloot hiermee per dorp €15.000,- beschikbaar te stellen voor de realisatie van een kunstwerk. Oosterend, De Cocksdorp en Den Burg hebben inmiddels een kunstwerk.