Deze scholieren van de Texelse basisscholen, hier op bezoek bij de Texelse Courant, maakten de Texelse Scholieren Krant.
Deze scholieren van de Texelse basisscholen, hier op bezoek bij de Texelse Courant, maakten de Texelse Scholieren Krant. Foto: Gerard Timmerman

Zij maakten deze Texelse Scholieren Krant

Texels voorleeskampioen Jamila Segerink uit groep 8 van de Thijsseschool heeft ook het voorleeskampioenschap van Noord-Holland Noord gewonnen.

Jamila (11) werd eerst voorleeskampioen van Texel. De finale hiervan werd gehouden in de bibliotheek in Den Burg. Het niveau was hoog volgens juryleden Albert Hoven, Rita Penha en Eric Hercules. De keuze viel uiteindelijk op Jamila die prachtig voorlas uit het boek 'Klem' van Mel Wallis de Vries. Ze mocht op 19 februari door naar de volgende ronde van de voorleeswedstrijd in Den Helder. Aan de wedstrijd deden tien kinderen uit de gehele Kop van Noord-Holland mee. Jamila mag door de overwinning meedoen aan de Noord-Hollandse kampioenschappen die zaterdag 24 maart in Tuitjenhorn worden gehouden. Jamila werd eerder al Texels voorleeskampioen.

Hieronder de strip, gemaakt door Bjorne Dieks van Durperhonk.

Afbeelding
Jamila Segerink aan het voorlezen in Den Helder.