De start van de Skelterrace op de Bruinvis in Oudeschild.
De start van de Skelterrace op de Bruinvis in Oudeschild. De Bruinvis

Zodra de onderbouw naar huis is begint de skelterrace op de Bruinvis

Voor deze Texelse Scholierenkrant zijn leerlingen van de Texelse basisscholen op pad gegaan. Jan Niek Bakker en Mathijs Verhagen van basischool De Bruinvis schreven dit stukje over de skelterrace.

Het ontstaan van de skelterrace.

Op een dag nam Jan Niek zijn skelter mee naar school en toen mocht het niet van de juffen omdat het te druk was op het plein met kleinere kinderen van onze school.

Toen dacht Jan Niek: ik neem op vrijdag mijn skelter mee naar school want dan is de onderbouw al naar huis. En zo is de skelterrace geboren.

Eindelijk vrijdag.

Als het vrijdag is dan komen we met de skelter naar school. En dan eerst nog even praten over de skelter, dan gaat de bel en dan moeten wij naar binnen en dan parkeren wij de skelters.

De race.

Om half een begint de race en wappert de vlaggeman met de gele vlag. Na 1 ronde zijn we los, dan rijden we drie ronden en dan valt de finishvlag, maar als het fout gaat kan je jezelf open halen. Dus echt heel gevaarlijk is het niet; de EHBO-kit is nog nooit gebruikt voor de skelterrace.

De jongens achter de skelterrace.

Degene die achter de race zitten zijn: Mathijs en Jan Niek. Zij hebben geregeld dat we iedere vrijdag kunnen racen. En niet te vergeten de sponsoring door: Skelter Customs! Als er een band lek gaat dan maakt Skelter Customs hem om verder te kunnen racen.

Skelter Customs is voor skelters en fietsen!!

Dit is geschreven door Jan Niek Bakker & Mathijs Verhagen

De Bruinvis, Oudeschild 19 februari 2018