Afbeelding
Foto: Liselotte School

Culinaire opening van seizoen in Den Burg

De vijfde editie van Amusetour Den Burg staat op zondag 25 maart in het teken van de opening van het seizoen.

De Amusetour staat ook wel bekend als een walking dinner en geeft een startschot met een culinaire omlijsting. Voor deze gelegenheid wordt er een koopzondag georganiseerd door het Winkelhart van Texel. In het Glazen Paleis is zondagmiddag een optreden. Acht restaurants en horecagelegenheden hebben zich aangesloten bij deze jubileumeditie van Amusetour Den Burg.

De laatste zondag van maart kunnen fijnproevers van 12:00 tot 17:00 uur deelnemen aan Amusetour Den Burg. De acht verschillende gangen van de culinaire middag worden geserveerd bij Eilandkeuken, Smakelijk & Meer, Eetcafé De Steenenplaats, De Texelse Soepketel en De Smulpot. Nieuwe deelnemers zijn dit jaar: Kook Atelier, Hart van Texel en Vibes Streetfood Bar. Een greep uit de gerechtjes: Waddenkokels met Timuthpeper, 'Groeten uit de zee-soep', een zelf samen te stellen kaasplank en een Texelse lamskotelet met een kruidenkorst van tuinkruiden. Voor wie bang is dat acht amuses niet vullend zouden zijn, de amuses worden geserveerd op het formaat van een tussengerecht. Acht gangen zorgen voor een compleet diner. De amuses kunnen gezien worden als voorproefje van een bezoek in de acht verschillende restaurants.

Kaartverkoop

Passe-partouts kosten €49,50 per persoon voor acht gerechtjes en bijpassende dranken. Kaarten zijn reeds (tot 24 maart) verkrijgbaar via de website van Amusetour (www.amsuestour.nl) en vanaf medio maart bij de deelnemende restaurants. Via de Facebookpagina (www.facebook.com/amusetourtexel) wordt de exacte datum daarvoor bekend gemaakt, sneak previews van de amuses gegeven en is er meer informatie over de opening van het seizoen beschikbaar.

Koopzondag

Winkels openen deze zondag van 12:00 tot 16:00 uur voor de speciaal ingelaste koopzondag. Motown's Caravan geeft van 14:30 tot 16:00 uur een optreden bij het Glazen Paleis in Den Burg, maar liefst 21 Texelse muzikanten, zangers en zangeressen doen de 'motownsound' herleven. Het park is tijdens dit optreden uiteraard gratis toegankelijk.

Amusetour Texel

"Een ideale manier om kennis te maken met de Texelse keuken is de Amusetour Texel, waarbij met een passe-partout een eigen route uitgestippeld wordt langs deelnemende restaurants", stelt de organisatie. Deelnemende restaurants doen hun uiterste best om te laten zien en proeven waar ze in uitblinken en schenken bij de gerechtjes die ze serveren een bijpassende drank; alcoholisch en non-alcoholisch. De vegetarische bezoeker kan van te voren online aangeven of hij of zij vegetarisch is, dan wordt het menu hierop aangepast. Midden in het seizoen wordt er nog een Amusetour georganiseerd op Texel, op vrijdag 29 juni vormt de haven van Oudeschild het decor. Voor meer informatie kunt u de website of de Facebookpagina in de gaten houden.

Fotografie: Liselotte Schoo.

Afbeelding
Afbeelding