Plan Drijverschool

De werkgroep uit Den Hoorn die zich buigt over de toekomst van de locatie Drijverschool krijgt tot 1 juni de tijd om dit plan uit het dorp uit te werken.

Dat advies geeft het college van b en w aan de gemeenteraad. Daarbij zal het college het plan dat de werkgroep presenteert op haalbaarheid beoordelen, om dit vervolgens aan de raad te presenteren. Een nieuwe stap nadat het college eerder de voorkeur gaf aan een plan van Omring om er 24 woningen te realiseren voor mensen met een zware zorgbehoefte, denk aan ouderen met dementie. Den Hoorn keerde zich tegen dit plan. Het dorp wil zich met het oog op de vitaliteit van de gemeenschap meer richten op huisvesting voor met name jongeren en een plek bieden aan startende bedrijven. Ook weegt behoud van de gymzaal zwaar voor het dorp.

Wat betreft het college krijgt de werkgroep de gelegenheid dit plan verder uit te werken. Maar b en w houden wel een tweede optie achter de hand. "Het is mogelijk dat dit plan pers saldo niet haalbaar is. In dat geval zal de gemeente de locatie laten herontwikkelen. Dit betekent dat er dan op deze plek in plaats van het huidige gebouw een kleinschalige woonzorgfunctie komt met daarbij goedkope woningen."