Winst klaverjassers

Carlo Bos en Truus Witte haalden de rondewinst binnen in de klaverjascompetitie van Den Burg. Tiny Zwaneveld en Piet Moree blijven aan kop in het algemeen klassement.

Carlo Bos moet het al enige tijd zonder vaste maat Cees Vinke doen, maar heeft in Truus Witte een geroutineerde vervangster. Het gelegenheidsduo was prima op dreef in de twintigste speelronde. Alle vier spelletjes werden met gelijkmatige scores gewonnen. Het leverde 7214 punten op. Bos en Vinke stijgen daarmee van twaalf naar elf in het klassement. Tiny Zwaneveld en Piet Moree handhaafden zich aan de top door de tweede plaats van deze speelronde op te eisen. Dat was vooral te danken aan een uitschieter in het tweede spel. Zwaneveld en Moree haalden 7107 punten. Marja en Martien Bakelaar maakten een deel van het vorige week verloren terrein goed door derde te worden. Na een gemiddeld begin zorgde het tweede spel van 2045 punten voor een mooie avondscore van 6929 punten. De Bakelaars handhaven zich op vijf en hebben weer aansluiting met de top. Hans Westdorp en Meijert Laan werden vierde met 6626 punten. Omdat directe concurrenten Bos en Witte de ronde wonnen zakken zij een plaatsje, van elf naar twaalf. Frans Bos en George Eelman haalden de vijfde plaats binnen met 6239 punten en wisten daarmee de rode lantaarn weer over te doen aan de directe concurrentie. Zij staan nu dertiende. Het gemiddelde was met 6240 punten niet uitzonderlijk. Er werden 30 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement profiteerden Zwaneveld en Moree van de minder gelukkige avond van de directe concurrenten. Zij nemen daardoor nu toch enige afstand. De voorsprong op John Vlaming en Eric Jan Geus is nu 2259 punten. Gerda en Freek Veeger blijven derde met 2605 punten achterstand, terwijl Tromp en Stark zich handhaven op de vierde plaats met een achterstand van 3098 punten. De Bakelaars blijven vijfde op 3769 punten.