De Groeneplaats waar in het najaar de nieuwbouw moet beginnen.
De Groeneplaats waar in het najaar de nieuwbouw moet beginnen. Foto: Jeroen van Hattum

Wat ik zeggen wou

Democratie?

Is dat alleen goed voor afkeuring door de gemeenteraad van een collegevoorstel, al dan niet voorzien van meningen van adviesbureaus en politieke compromissen. Of betrek je er ook serieus de samenleving bij, zodat het gevoel dat er iets wordt opgedrongen, beperkt wordt Zoals nu is gebeurd bij de bierfabriek met het gebruik van de naam Texel voor iets dat gewoon bier of pils is. De winst zal naar de investeerder gaan, die heeft alle risico en de boeren moeten de meerwaarde maar afwachten. Blijft er nog bedrijventerrein over of moeten de lichte ZZP-ers van Dok7 daarom weg! Maar de schuur aan de Pontweg nabij de veerhaven mag ook niet. Politiek: stel u open voor nieuwe ideeën.

Bij de sluiting van basisscholen worden de belangen van leerlingen, Artex, bibliotheek, Young4Ever, een dorpshuis etc. op een hoop gegooid Maak wel uw ideeën bekend. Ook al wordt u daarin ontmoedigd. Hetzelfde geldt voor de plannen voor de Groeneplaats. Winkelpanden zijn er genoeg in de omgeving. De ABN Amro sluit, Intertoys is leeg, postkantoor, ING? De Chinees, de apotheek wil weg, Bakker Timmer er tegenover en zo zijn er nog een aantal tijdelijk verhuurde panden. De Welkoop is er ook nog, waar niets gebeurt. Ook geen woningen, die zo nodig zijn. Waarom dan wel tien appartementen op de Groeneplaats?

Partijen, op 21 maart mogen we u verkiezen. Bespaar ons keuzes die als het er op aankomt anders uitgelegd worden. Luister naar de tijdsgeest, uit ons midden, uit het hart willen we bestuurd worden. In de Helderse Courant van zaterdag 3 februari staat een artikel van deze strekking van burgemeester Blase van Heerhugowaard. Hij promoot deze gedachte. Wellicht dat onze burgemeester bij hem te rade wil gaan.

Cor Zijm,

Den Hoorn