De oude zeevaartschool waar nu Artex en Young 4 Ever zitten.
De oude zeevaartschool waar nu Artex en Young 4 Ever zitten. Foto: Jeroen van Hattum

College moet meerderde plekken bekijken voor cultuurcentrum

Het college moet voor de realisatie van het nieuwe cultuurcentrum in Den Burg verder kijken dan enkel naar de locatie Thijsseschool of behoud op de plek van de oude zeevaartschool.

Dat heeft de gemeenteraad woensdag unaniem bepaald. De politieke partijen gingen akkoord met een vervolgonderzoek naar de bundeling van Artex, Young 4 Ever en de bibliotheek op één plek, maar daarvoor moet ook naar andere vrijkomende gemeentelijke gebouwen in Den Burg gekeken. VVD, Texels Belang, Eiland Belang, Texel 2010 en Sterk Texel drongen daar op aan. De andere partijen stemden ermee in, zij het deels met tegenzin. Dries Veltkamp (PvdA) voorzag vertraging in het proces wanneer er meer plekken moeten worden onderzocht.

Jaap Vlaming (GroenLinks) en Astrid van de Wetering (D66) zeiden uit nood mee te stemmen. "Door tegen te stemmen, lijkt het alsof je niets wil." Remko van de Belt (PvdA) had het gevoel dat de andere partijen niet echt een cultuurcentrum lijken te willen. Hij merkte dat iedereen huiverig is voor de kosten.