"Huis voor Hannah"

"Ik ben vandaag gebeld door de orthopedagoog van het Maartenhuis. Hannah mag daar komen. Ze willen dat zelfs graag. Ze zegt zo mooi dat ze denkt dat Hannah niet alleen veel kan krijgen op het Maartenhuis, maar dat ze ook veel heeft te geven."

Anekdote uit het boek "Een huis voor Hannah" van Beer Boneschansker. Hannah is een meisje met een meervoudige complexe handicap. Ze is 29 jaar maar functioneert op het niveau van een baby. Als de zorginstelling besluit dat de kleinschalige woonvoorziening waar Hannah woont gesloten wordt, besluit de vader van Hannah haar weer in huis te nemen.

Over de periode dat Hannah bij hem woonde, hield haar vader een dagboek bij. Het resultaat is een uniek verslag van de zoektocht naar een menswaardig en liefdevol bestaan voor een kind dat over haar eigen leven niet kan beslissen.

Na het telefoontje van het Maartenhuis: "Er valt een pak van mijn hart en de tranen wellen op. Ik ben enorm blij dat er een einde komt aan de strijd, met ruzies, valse beloftes van instellingen, gedraai en aan de eenzaamheid in het opkomen voor Hannah." De schrijver is zaterdag 24 februari vanaf 14:00 uur bij Nauta Boek.