Bart de Vries en Johan Wiersma van TBO Texel en Texelhopper voor het kantoor Spinbaan 6.
Bart de Vries en Johan Wiersma van TBO Texel en Texelhopper voor het kantoor Spinbaan 6. Foto: Gerard Timmerman

Regiecentrale Texelhopper en Centrale TBO Texel verder op Spinbaan

De Regiecentrale van de Texelhopper verhuist per 1 maart van de Reijer Keijserstraat naar de Spinbaan 6, het voormalige kantoor van de Texelse Courant. De Regiecentrale en de centrale van TBO Texel worden in elkaar geschoven.

Een logische stap nu TBO Texel voor tien jaar een partnerschap is aangegaan met Connexxion voor de Texelhopper. Connexxion is voor die periode concessiehouder voor de regio NH Noord, inclusief de Texelhopper. Deze concessie gaat in per 22 juli. TBO Texel reed al sinds de start van de pilot in 2014 voor de Texelhopper en verzorgde sinds 2015 al het vervoer met de kleine busjes. De afspraken voor tien jaar omschrijft Bart de Vries van TBO Texel als een goede ontwikkeling. "Binnen de taxisector zie je niet meer zoveel langlopende contracten, denk aan het zittend ziekenvervoer en scholierenvervoer, waarvoor termijnen van maximaal drie jaar gelden. Een opdracht van tien jaar is bijna een unicum. Daar kun je ook op investeren."

Voorbeeld is het in elkaar schuiven van de Regiecentrale en de eigen centrale. "Wij waren op Spinbaan 13 uit ons jasje gegroeid en krijgen nu de beschikking over een mooi en ruim pand, op loopafstand van ons bedrijf. Het in elkaar schuiven van beide centrales levert synergievoordelen. Mensen die de rit aannamen voor de Texelhopper, gaan straks ook de intake en aansturing doen voor de taxi's van TBO en andersom gaat dat ook gebeuren. Het is mooi dat wij straks gebruik kunnen maken van de ervaring van de mensen op de Regiecentrale en de chauffeurs. " Alle kantoorfuncties van TBO Texel worden verplaatst naar Spinbaan 6, het pand op nummer 13 blijft wel in gebruik, onder meer als stalling van voertuigen.

Gebruikers van de Texelhopper merken in feite niets van deze verandering. Het telefoonnummer verandert niet en de service blijft op het oude niveau. Alleen als mensen op het kantoor moeten zijn, bijvoorbeeld voor een pasje, moeten ze aan de Spinbaan zijn.

De verhuizing van de regiecentrale is de eerste van een aantal veranderingen in het Texelse openbaar vervoer die voortvloeien uit de aanbesteding die vorig jaar heeft plaatsgevonden. Op 22 juli worden alle veranderingen in de gehele regio doorgevoerd. Omdat de hectische zomerperiode op Texel niet geschikt is om veranderingen in het openbaar vervoer door te voeren, worden er hier al eerder een aantal zaken opgepakt. In de aanloop naar 22 juli wordt meer bekend over de veranderingen die samenhangen met de nieuwe concessie en de uitvoering door TBO Texel.