Volleyballen met geblindeerde netten.
Volleyballen met geblindeerde netten. Foto: Ed Witte

Blind volleyballen met afgeschermde netten

Volleybalteams die wekelijks uitkomen in de Eilandcompetitie van Tevoko hielden dinsdag in Sporthal Ons Genoegen in Den Burg een 'blind' volleybaltoernooi. Op alle drie de velden waren de netten geblindeerd door middel van zwarte doeken wat tot veel onverwachte en verrassende spelsituaties leidde. Het was elke keer een verrassing waar en wanneer de bal over het net gespeeld werd.

Het toernooi leverde uiteindelijk ook nog drie winnaars op. Bij de heren was dat het team van NIOZ 1 en bij de dames Timmers' Bakkerij. Bij de gemengde teams ging Texelcampings/De Krim met de bloemen en de champagne aan de haal. De prijs voor het leukst verklede team ging naar 'Last Minute'. Met name Kees Slik van de organiserende wedstrijdleiding had zich erg ingespannen om er een leuke avond van te maken. Havenhotel/Brasserie TX, hoofdsponsor van de eilandcompetitie, werkte ook mee door alle prijzen beschikbaar te stellen.

De Eilandcompetitie volleybal bestaat volgend jaar vijftig jaar en er worden nu al plannen gesmeed om daar een bijzondere happening van te maken.