Elias Marseille, nummer twee op de lijst van GroenLinks.
Elias Marseille, nummer twee op de lijst van GroenLinks. Foto: Jeroen van Hattum

@TXL

Een nieuwe generatie staat op

Dat het niet goed gaat met de Texelse jongeren wisten we al. Maar daar hadden Rodny Stolk en Martin van der Vlist wel genoeg van. Zij zeiden in hun praatjes op respectievelijk de cultuurnacht en de avond van het Texelfonds dat het met de meeste Texelse jongeren juist heel goed gaat. Nu ken ik beide heren toevallig goed, en ik vind dat ze een punt hebben. Daarom doe ik nu ook een duit in het zakje. Want inderdaad; er zijn ook jongeren met wie het goed gaat. Die actief zijn. Die hoop voor de toekomst bieden. Een selectie.

Chris Boekel

Op de cultuurnacht ingehuldigd als nachtburgemeester. Gaf meteen een speech met concrete voorstellen om het uitgaansleven op Texel kwalitatief te verbeteren. Dat de burgemeester zich op een gegeven moment afvroeg hoeveel punten Chris had, zegt iets over de ideeën die hij heeft. En Chris weet waar hij het over heeft. Hij is vaak in De Koog te vinden en houdt van een biertje. Dat hij op deze manier daar ook nog een constructieve slinger aan geeft vind ik echt heel goed

Jeffrey Eelman

Voorzitter van de leerlingenraad, nummer drie op de lijst van D66. Jeffrey is een van de beste bestuurders die ik ken. Altijd kalm, ziet de essentie van de zaak altijd helder voor zich. Waar ik nog weleens me door mijn passie laat leiden houdt Jeffrey zijn hoofd koel. Het succes van de leerlingenraad is voor een substantieel deel aan hem toe te schrijven.

Rodny Stolk

Ik zeg altijd tegen Rodny dat ik zeker weet dat hij later de directeur van de TESO wordt. Rodny is een doener in de beste vorm. De kinderboerderij in Den Burg floreerde dankzij zijn ideeën en inzet. Hij is nu hoofdbestuurder bij het hoogheemraadschap, wat laat zien dat hij zich breed kan interesseren. Uit zijn mini rede van Texel tijdens de cultuurnacht bleek dat hij een heldere visie heeft op Texel.

Martin van der Vlist

Nummer drie op de lijst van Alternatief. Martin is de beste debater die ik ken. Als je het tegen Martin opneemt in een discussie moet je goed beslagen ten ijs komen, anders veegt hij de vloer met je aan. Zelfs het meest (in mijn ogen) onredelijke standpunt komt, door Martin verwoord, toch logisch over. Dan ben je een goeie.

Moor de waal

Zeilde met School at Sea in een half jaar al over de wereld. Dat ze hiervoor 20.000 euro bij elkaar wist te krijgen uit donaties zegt iets over haar doorzettingsvermogen en haar vermogen om mensen met zich mee te krijgen. Ze zit nu aan de kant waar het geld weggegeven wordt; ze is bestuurslid bij het Jong Texelfonds.


Deze mensen vormen met z'n allen wellicht de toekomst van Texel. Als dat zo is, dan ziet die er rooskleurig uit.

Elias Marseille.