Excelsior tijdens de repetitie in het Muziekcentrum in Oosterend.
Excelsior tijdens de repetitie in het Muziekcentrum in Oosterend. Foto: Gerard Timmerman

Excelsior Op Poptour

Op poptour met Excelsior. De 110-jarige muziekvereniging uit Oosterend heeft voor de speciale uitvoering op vrijdag- 9 en zaterdagavond 10 maart nummers uit de Top 2000 ingestudeerd. Het concert in de Bijenkorf begint beide avonden om 19:30 uur.

Eens in de zoveel jaar pakt Excelsior groots uit met een themaconcert. Zeven jaar geleden zetten de muzikanten het dorpshuis met Oriënt Express in Oosterse sferen. En indrukwekkend was ook vier jaar geleden de uitvoering "Excelsior goes Amerika", een muzikaal uitstapje naar de States. Vrolijke avonden van muziek en show, presentaties die de liefhebbers zich lang heugen. Ook concerten waar de muzikanten veel en langdurige voorbereidingen in steken. Zoals ook dit keer, voor "Op Poptour met Excelsior".

Nadat het thema vorig jaar mei was gekozen, boog een commissie zich over het te spelen repertoire. Keus te over, de schatkamer van de popmuziek, zeg maar hits vanaf de jaren zestig tot heden, is onuitputtelijk. Denk alleen maar aan de Top 2000. En dat zijn ze nog lang niet allemaal. De nummers die gespeeld worden zijn klassiekers uit de recente en wat oudere popgeschiedenis en zullen de luisteraars bekend in de oren klinken. Veel variatie en afwisseling.

"Popmuziek en fanfare", gaan heel goed samen, vertelt de organisatie. Het orkest en de Malletband - samen 60 leden - maken voor de vertolking gebruik van speciale muziekarrangementen en bewerkingen. De fanfare staat onder leiding van Arnold van 't Ent uit Wormer, de dirigent die Excelsior nu anderhalf jaar onder zijn hoede heeft. Daarnaast leidt hij elders nog twee orkesten. De 60-jarige Malletband wordt aangestuurd door Wobbe Visser, die tijdelijk Bert Kemper vervangt.

Een themaconcert voor jong en oud, met de nodige show- en verrassingselementen. Toepasselijk vorm gegeven, zo gaan de muzikanten in aangepaste kledingstijl en het dorpshuis wordt sfeervol ingericht als popcafé. Er zijn gastoptredens van Jaap Dros en "Eline", de band van Eline Jongejan, Kjell Werkman en Henk Vroom. Na afloop draait DJ Harry Smit. De avond wordt gepresenteerd door Jan Bloem. Naast de muzikanten zijn er nog zo'n twintig vrijwilligers in touw.

De entree voor deze geheel verzorgde avond, waarbij ook aan de inwendige mens wordt gedacht, bedraagt €10,-. Kaarten in de voorverkoop bij Marten Classics in Den Burg en Slagerij Rob Maas in Oosterend. De zaal is open vanaf 19:00 uur.